De herfst is begonnen, de winter al bijna in zicht en busreizigers bij station Alkmaar staan weer in de regen en kou op de bus te wachten. De huidige abri's bij het station beschermen reizigers nauwelijks tegen de regen en wind. Onder het afdakje word je gewoon nat.

Raadslid van Leefbaar Alkmaar Maya Bolte vindt dat er nodig iets gedaan moet worden aan de wachtruimte voor busreizigers. "Het liefst willen we een vaste wachtruimte creëren. Als dat niet lukt een mobiele wachtruimte in de vorm van een oude bus of een container. Om de kosten hoeven we het dan niet te laten, want Connexxion zou dan wel een bus kunnen leveren daarvoor en een container hebben we ook wel. Als zelfs dat geen optie zou zijn, al is het maar tijdelijk, dan zouden de huidige abri's vervangen of verbeterd moeten worden voor hokjes die wel bescherming bieden tegen slechte weersomstandigheden."

De voormalige wachtruimte bij het busstation is inmiddels eigendom van de NS, maar die wil het niet verhuren aan de gemeente. Iets wat Bolte ook niet begrijpt. "We willen met z'n allen dat meer mensen gebruik maken van het openbaar vervoer. Dan mogen we ook wel verwachten dat er een beetje meegewerkt wordt door de vervoerders", besluit ze.

Ook de reizigers zelf vinden dat de hokjes nodig aan vernieuwing toe zijn. "Ik ga vanaf de Daalmeer met de bus naar de Hoef en dan moet ik 25 minuten wachten. Als het regent word ik kletsnat", vertelt een mevrouw. "Het is niet leuk als je nat wordt. Het is wel nodig om hier wat aan te doen", oppert een andere reiziger. Enkele reizigers maken zich er eigenlijk niet zo druk om: "Ik ga gewoon naar de Burger King als ik lang moet wachten", vertelt een jongen.
Pin It
Bekeken: 3837x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/