Alkmaar Centraal
De 20-jarige Alkmaarse Z. G. heeft sinds vorig jaar augustus meerdere scooterdiefstallen gepleegd om zichzelf van inkomen te voorzien. Hij is nu voor twee jaar in een inrichting voor stelselmatige daders geplaatst. G. was vooral actief in de Alkmaarse wijk Overdie, zijn eigen buurt.

Om geld te verdienen voor een bezoek aan zijn moeder in Turkije stal hij in augustus 2017, samen met een vriend, een scooter uit de parkeergarage aan het Tuinderspad. Ze werden later betrapt toen ze het slot van een tweede scooter openbraken.

Op 3 juni dit jaar ontdekte een agent gestolen scooter uit de Gijsbrechtstraat. G. en zijn vriend kwamen kort na de ontdekking op de plek aan, op een eveneens gestolen scooter, waar een kentekenplaat van weer een andere gestolen scooter op zat.

G. moet de eigenaren van de scooters schadevergoedingen van ruim 1000 en 1200 euro betalen. Zijn verblijf in de inrichting krijgt over negen maanden een tussentijdse beoordeling. Volgens het vonnis is er een speciale aanpak voor jongvolwassen daders.


SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl