Zoals gebruikelijk lagen de kazen ook afgelopen vrijdagochtend al op tijd klaar. Toch voelde het een beetje bijzonder want de allerlaatste vrijdag van september betekent dat de leden van het bekendste gilde van Alkmaar tot april volgend jaar op zoek moeten naar andere invulling van de vrijdagochtend.

Dan begint namelijk het nieuwe seizoen van de Alkmaarse Kaasmarkt. "Dit jaar waren er 36 kaasmarkten en lag er zo'n 400.000 kilo kaas op het Waagplein"vertelt kaasvader Willem Borst aan Alkmaar Centraal. "En het was een geweldig seizoen met overwegend goed weer en weer veel bezoekers". Ook deze laatste kaasmarkt werd opvallend goed bezocht.

Toch waren de sterren van deze kaasmarkt niet de kazen, de kaasdragers of de kaaszetters. De show werd vrijdag gestolen door de basisschoolleerlingen van basisschool Durv! die met verve een kinderversie van de grote kaasmarkt neerzetten. Inclusief een heuse kinderkaasvader die niets onderdeed voor de grote-mensen-versie. "Ik heb je verteld dat ze wat beter moeten opletten en wat minder moeten babbelen", legt Jayden Groenewout uit. Trots laat hij zijn kaasvader speld en stok zien. "Die heeft de kaasvader ook".
Pin It
Bekeken: 2851x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/