Voor de 500 jaar oude, maar nog altijd springlevende Grote Kerk Alkmaar heeft de Alkmaarse Oratorium Vereniging als enige koor van alle betrokken organisaties een speciaal programma mogen samenstellen. Zondagmiddag 14 oktober wordt 'AOV maakt reis door de tijd!' gepresenteerd, natuurlijk in de Grote Kerk.

Het ongeveer 75-koppige koor zal vijf eeuwen muziekgeschiedenis belichten middels een orgelstuk van Sweelinck, de vrolijke koffiecantate van Bach, de Mariazeller Mis van Haydn, Hör mein Bitten van Mendelssohn, de Van der Mollenfeeste van Herman Strategier. Tot slot een orgelstuk van de dit jaar overleden Piet Kee, organist van de Grote Kerk tussen 1952 en 1986.

De AOV wordt ondersteund door solisten, een groot orkest en stadsorganist Pieter van Dijk op beide orgels.

Het concert begint om 14:00 uur en kost 27,50 euro, inclusief een concertboekje en koffie of thee in de pauze. Kaarten en informatie zijn te vinden op aovkoor.nl, via de leden en diverse winkels in Alkmaar en omgeving. (foto: Facebook AOV)
Pin It
Bekeken: 2626x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/