De 27-jarige B. B. zorgde de afgelopen drie jaar voor liefst 313 meldingen bij de politie, maar tot nu toe was de vaak verwarde Alkmaarse vrouw nooit voor langere duur opgenomen in een psychiatrische kliniek. Daar maakte de rechtbank deze week een einde aan. Dit meldt het NHD. Ze wordt voor een jaar opgenomen en moet ook een kleine 1.000 euro schadevergoeding betalen aan drie agenten.

De crisisdienst van de GGZ vond de verwarde toestand waarin B. B. dikwijls verkeerde diverse keren niet ernstig genoeg voor gedwongen opname en er volgde ook nooit een langer durende voorlopige hechtenis met bijbehorende psychische rapportage. Na een reeks nieuwe incidenten werd in mei eindelijk wel doorgepakt.

Die reeks voorvallen bestond uit winkeldiefstallen, het dichtgooien van een deur in parkeergarage De Vest zodat een agent gewond raakte aan zijn hand, het gooien van een mok in een woede-uitbarsting bij de Alkmaarse Brijder-opvang, het ziekenhuis niet willen verlaten, het bespugen en uitschelden van politieagenten en vernieling van een computer op het politiebureau.

De compleet ontoerekeningsvatbaar verklaarde B. bleek tijdens haar opsluiting dankzij angstremmers enorm op te knappen en daarom vond ze opname in een psychiatrische kliniek niet meer nodig. De rechtbank vond dus van wel. Daarnaast moet ze drie agenten een schadevergoeding betalen van bijna 1.000 euro, waarvan 550 euro smartengeld.
Pin It
Bekeken: 3674x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/