De politie heeft maandagavond een 27-jarige man uit Heiloo en twee Alkmaarders van 28 en 38 jaar aangehouden, nadat ze op straat met elkaar op in gevecht waren geraakt op de Termijen in Heiloo. Een 52-jarige man uit Heiloo ligt in het ziekenhuis en wacht nog aanhouding vanwege het vermoedelijk opzettelijk inrijden op de 38-jarige Alkmaarder.

Rond 18:00 uur zochten de twee Alkmaarders de 27-jarige Heilooër thuis op om een langlopend conflict uit te spreken. Dit pakte anders uit. De bewoner greep een mes en een 52-jarige plaatsgenoot besloot zich er mee te bemoeien. De gemoederen liepen hoog op en uiteindelijk ontstond er een vechtpartij in de voortuin, die voortgezet werd op de parkeerplaats.

De 52-jarige Heilooër stapte tijdens het gevecht in een auto en reed toen vermoedelijk bewust in op de 38-jarige Alkmaarder, die daarbij gewond raakte. De Alkmaarders trokken de man uit de auto en mishandelden hem, waardoor ook hij letsel opliep. Het Alkmaarse duo en de bewoner stapten hierna ieder in een auto en de 52-jarige man bleef gewond achter.

De politie was inmiddels gealarmeerd en agenten gingen zowel naar de Termijen als de Ewisweg, waar het drietal naartoe zouden zijn gereden. Hier konden de 28-jarige Alkmaarder en Heilooër aanhouden. De 38-jarige Alkmaar moest ter controle naar het ziekenhuis en werd daar aangehouden. De 52-jarige man uit Heiloo moest in het ziekenhuis blijven en wordt later aangehouden, met name vanwege het vermoedelijk inrijden op een ander.
Bekeken: 3712x