Zondag werd Mentaal Centraal gehouden bij het Alkmaarse Stadsstrand De Kade. De organisatoren zijn de 19-jarige Mitzi en de 17-jarige Evi uit Alkmaar. Hun doel was mensen met mentale problemen tot elkaar te brengen in een ontspannen sfeer en dat is uitstekend gelukt.

Mitzi en Evi zijn ervaringsdeskundigen, de een leed aan een eetstoornis en de andere aan een depressie. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun behandeltraject en besloten in actie te komen voor mensen die ook mentale problemen ondervinden, . Zo gaven ze meteen een positieve draai aan wat ze zelf meegemaakt hebben.

Mentaal Centraal werd een bijzondere dag waarbij allerlei facetten voor een positieve vibe zorgden. Een dag waar ideeën werden uitgewisseld en iedereen kon genieten van live muziek, workshops, een cartoonist en de relaxte sfeer van de locatie. Eén van de artiesten die optrad weet zelf ook hoe het is om met mentale problemen rond te lopen.

"We doen geheimzinnig over depressie en alles daaromheen, maar veel meer jongeren en volwassenen kampen met dit probleem. We zouden daar niet zo moeilijk over moeten doen", zegt Mitzi. (foto: Rob Wokke)
Pin It
Bekeken: 2452x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/