Alkmaar Centraal


Buurthuis De Blauwe Boom is al vijf jaar actief in de Alkmaarse wijk De Hoef en om dit  te vieren schrijft het buurthuis een wedstrijd uit. De grote boom naast het gebouw  wordt aangekleed met een lange blauwe sjaal. Al maanden zijn breidames aan het wildbreien met wol van de KOOK. Wie raadt hoe lang het breisel is krijgt een blauwe prijs.

In 2013 begon De Blauwe Boom met verschillende activiteiten: Nederlandse les voor asielzoekers, huiswerkbegeleiding en bijvoorbeeld lach-yoga. Later kwamen daar nog andere activiteiten bij, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

in 2018 is het aanbod uitgebreid met de Max Mobiel service. Een tweepersoons elektrische auto, bestuurd door vrijwilligers, rijdt dagelijks rond voor ouderen en mindervaliden. Ook is er een groenproject gerealiseerd: Een stukje wild plantsoen werd omgetoverd tot een klein ‘eetbaar bos’ met fruitbomen en struiken.

Dit alles is mogelijk dankzij de inzet van ruim veertig vrijwilligers die op deze wijze bijdragen aan de leefbaarheid in de wijk. In het weekend van 20 en 21 oktober wordt het lustrum gevierd met een ‘blauw diner’ voor de vrijwilligers en een high tea voor de vrienden.

Voor meer informatie over De Blauwe Boom: zie blauweboom.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (Foto: Eten met de buren, activiteit van De Blauwe Boom)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl