Alkmaar Centraal


Dinsdagavond staat de mogelijkheid om tot een ambtelijke fusie te komen tussen Heerhugowaard en Langedijk blijkbaar niet op twee, maar op drie agenda's. In Heerhugowaard wordt er tijdens de Commissie Stad en Ruimte over gesproken en een uur later is het ook onderwerp van gesprek in het Forum in Langedijk.

Maar dinsdag aan het einde van de middag werd bekend gemaakt dat Alkmaar graag weer met beide gemeenten om tafel wil en daartoe een uitnodiging heeft uitgestuurd: "In de vandaag verzonden brief vraagt het college op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen en nodigt uit om gezamenlijk te onderzoeken wat deze kunnen betekenen voor de regionale ontwikkeling. Daarbij wil het college van de gemeente Alkmaar ook graag de mogelijkheden voor het realiseren van één bestuurlijk geheel verkennen."

Daarmee lijkt het erop dat Alkmaar de mogelijkheden voor een grotere regiofusie dan die van Heerhugowaard en Langedijk zou willen verkennen, wellicht met een ambtelijke fusie van die twee als tussenstation.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl