Eigenlijk zonder zich voorbereid te hebben, heeft Arjen van Dijk dit weekend een verdienstelijke tweede plaats behaald tijdens het kwalificatietoernooi voor het NK Judo. Daarmee plaatste de judocoach zich voor het NK senioren in de klasse -81 kg.

Twee jaar geleden streed Van Dijk in de klasse -73 kg op het NK. Daarna richtte hij zich vooral op ontwikkeling van talent bij Topsport Tom van der Kolk Dit keer kwam hij uit in de -81 kg. Conditioneel en fysiek sterk wist hij vijf wedstrijden achtereen overtuigend te winnen.

In de finale stond Van Dijk tegenover Wolterbeek. De heren gingen gelijk op, maar in de laatste minuut speelde het gebrek aan wedstrijdritme de talentencoach toch op en zo verloor hij de finalewedstrijd. Zijn tweede plaats was echter wel voldoende voor deelname aan het NK later dit jaar.

Voor junior Yannick van der Kolk is het nog niet zeker of hij wel aan het NK senioren in de categorie -73 kg zal deelnemen. Het toernooi valt precies tussen zijn Europese en Wereldkampioenschappen junioren in en die hebben bij hem prioriteit.
Bekeken: 3067x