Alkmaar Centraal


Woensdagochtend trokken vijf professionele duikers de aandacht bij het Waagplein in Alkmaar. Ze waren op zoek naar artefacten uit de Tachtigjarige Oorlog. Een stunt in het kader van het theaterspektakel 'Victorie!', dat 3 tot en met 6 oktober op dezelfde plek te beleven is.

Het unieke muziektheater, speciaal voor Alkmaar geschreven en gemaakt, gaat over de periode rondom het Alkmaar Ontzet. Als ludieke vooraankondiging gingen de duikers te water om te zien of er nog iets uit die roerige historie in de grachten te ontdekken is.

"Het viel ons op dat de grachten aardig schoon zijn, dat hadden we niet verwacht", vertelt duikschool-eigenaar Jowi Kleverlaan op viervictorie.nl. "Geen fietsen, wel veel glaswerk, maar de leukste vondsten zijn een puree-stamper, wat oude munten, een loden kogeltje en speelgoed-autootjes". En dan was er nog een groen hoedje, dat misschien wel van Bertje Doperwtje is geweest.

Het theaterstuk 'Victorie!' is een bloedstollend verhaal over helden, verraad en idealen, met een knipoog naar het nu. Professionele acteurs en een leger aan figuranten nemen je mee in dit dynamisch en groots locatietheater. Waar je in gelooft is van belang, waar je voor strijdt nog belangrijker. Voor Spanje of Oranje! (foto: facebook.com/viervictorie/)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl