Bij de tweede poging om de vergunning voor het verlagen van het waterpeil in Markenbinnen te verhinderen, vangen de bewoners bot bij de rechtbank, zo meldt het NHD. Volgens de rechter zijn de bewoners geen belanghebbenden bij de vergunningverlening.

Zo'n veertig bewoners uit het dorp verzetten zich tegen het verlagen van het waterpeil in en om hun dorp. Twee boerenbedrijven aan de rand van het Markenbinnen hebben bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier om vergunningen gevraagd voor betere afvloeiing van overtollig (hemel)water op hun percelen. Daar zijn de bewoners niet blij mee. Zij vrezen dat de houten funderingen van hun huizen boven water komen te staan en zullen gaan rotten.

Bij de eerste rechtszaak werd het bezwaar te laat ingediend, maar de inwoners stelden dat ze te laat op de hoogte waren gesteld van de plannen. Het hoogheemraadschap vond het niet nodig om de inwoners te informeren, ze zouden geen direct belanghebbenden zijn en ze hadden de publieke bekendmakingen in de gaten moeten houden. De bestuursrechter ging mee in die zienswijze.

Woensdag diende de tweede zaak, tegen de tweede vergunning, bij de bestuursrechter. Dit bezwaar werd wel op tijd ingediend.
Pin It
Bekeken: 2628x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/