De Alkmaarse studente Sophie, die al sinds haar geboorte met een fysieke en visuele beperking moet leven, kwam zaterdag 25 september voor een nare verrassing te staan toen zij haar abonnement bij de bewaakte fietsenstalling op station Alkmaar wilde verlengen.

Sophie studeert in Amsterdam, en forenst dagelijks heen en weer tussen de UvA en Alkmaar. De abonnementskosten voor de fietsenstalling bedroegen voorheen 130 euro per jaar. Toen Sophie zaterdag haar abonnement wilde verlengen werd zij getrakteerd op een tariefsverhoging van een kleine 177% procent.

De moeder van Sophie is zeer verontwaardigd zo blijkt uit haar Facebookpost: ‘NS wil blijkbaar geld verdienen aan mensen met een beperking met een handicap. Participeren is in Nederland een loze kreet, geld verdienen aan mensen die mee willen draaien in de maatschappij lijkt wel het credo.’

Volgens de voorwaarden van de Nederlandse Spoorwegen valt de aangepaste fiets, net als bakfietsen, onder het ‘buitenmodel fiets’ waarvoor 230 euro per jaar moet worden betaald.

"Dit is niet de bedoeling," reageerde de NS, "Mensen met een handicap met een aangepaste fiets of driewieler blijven zelfde prijs betalen. Met deze mevrouw wordt maandag contact gezocht." (foto: Facebook mevrouw Bijpost)
Pin It
Bekeken: 3216x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/