Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 8 september geven Marianne Habets en Karin ten Cate om 11:00 uur en om 12:00 uur recitals in de Alkmaarse Kapelkerk. ’s Middags geven de organist en sopraan deze recitals ook in de Laurentiuskerk even verderop.

Marianne Habets studeerde piano en orgel aan het conservatorium van Maastricht. Daarna was zij bij het conservatorium van Alkmaar van 1976 tot 2004 docente pianobegeleiding en hoofdvakdocente piano. Vanaf 2007 concentreert zij zich weer op het orgelspel. Regelmatig speelt zij in kerkdiensten in Alkmaar en omgeving, dikwijls samen met Karin ten Cate.

Sopraan Karin ten Cate haalde haar diploma Solozang aan het Conservatorium Alkmaar en volgde daarna diverse masterclasses. Als soliste trad zij op in bijna elk Europees land. Met de opera ‘Barcelona’ van Queenzanger Freddie Mercury en het Orkest van het Oosten was Karin de grote afsluiting van de Amsterdamse Uitmarkt voor ruim 30.000 mensen op het Museumplein.

In de Kapelkerk worden ’s middags tijdens Open Monumentendag rondleidingen langs het Müller-orgel gegeven.
Pin It
Bekeken: 2588x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/