Vrijdag reikte loco-burgemeester Pieter Dijkman het ere-insigne in goud uit aan de heer Fré Harmsen uit De Rijp. Hij ontving de onderscheiding als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap en in het bijzonder voor de Stichting Jan Janszn. Weltevree (Pak Yon Foundation). Deze stichting houdt elk jaar op 24 augustus Jan Janszn. Weltevree Commemoration Day.

Fré Harmsen heeft zich 43 jaar lang vrijwillig ingezet voor de gemeenschap. Hij is betrokken bij diverse organisaties op het cultureel vlak zoals Stichting Jannetje Heertjes, Stichting Sportaccommodatie, het bestuur van de NH kerk, Stichting Cartouche, Erven Cos, Stichting Rijper Glazen, Stichting Jan Boon, Stichting Carillon De Rijp, Stichting 4 en 5 mei De Rijp en Stichting Jan Janszn. Weltevree.

Op 26 augustus 1988 is op initiatief van Fré Harmsen, toen wethouder van Graft-De Rijp, het beeld geplaatst van Jan Janszn. Weltevree. Vanaf dat jaar werkte de gemeente aan het contacten met Korea, met Fré altijd in een prominente rol. Een replica van het beeld is op zijn initiatief op 5 mei 1991 in het Grand Children Parc in Seoul geplaatst. Sinds 23 maart 2016 bestaat de Stichting Jan Janszn. Weltevree.

De Stichting herdenkt dit jaar dat het beeld van Jan Janszn. Weltevree 30 jaar naast de kerk staat, in het bijzonder op deze Commemoration Day.

Voor zijn jarenlange inzet en inspanningen ontvangt Fré Harmsen dan ook zeer verdiend het ere-insigne in goud uit handen van Pieter Dijkman.
Pin It
Bekeken: 2827x
https://ee.itk.ac.id/data/