Als vanouds is er van alles te doen in Wijkcentrum Overdie tijdens de opening van het nieuwe seizoen. Op zaterdag 22 september staat de open dag in het Alkmaarse wijkcentrum in het teken van het Korenfestival en daarnaast zal er aandacht zijn voor de Nationale Burendag en de nieuwe kunstexpositie. Ook zijn er hapjes uit diverse culturen verkrijgbaar.

Het Korenfestival wordt mede georganiseerd door pimpkoor Wilde Haver in het kader van hun 10-jarig jubileum. Zij verzorgen samen met vier andere enthousiaste koren de muzikale inbreng. Onder andere zijn te horen popsongs, Nederlandstalige nummers en shanty's.

De kunstenaars die hebben bijgedragen aan de nieuwe expositie in het wijkcentrum geven tijdens de Open Dag rondleidingen en vertellen tussendoor over hun werk.

In het kader van Nationale Burendag krijgt iedere bezoeker een plant met informatie over eenzaamheid. Het idee is deze plant te geven aan iemand die je eigenlijk wel vaker zou willen spreken of om mensen in verbinding te brengen door te helpen met activiteiten.

De Open Dag duurt van 12:00 tot 17:00 uur en de entree is gratis. Meer informatie is te vinden op thuisinoverdie.nl, op Facebook of in het wijkcentrum zelf bij de hulpvaardige medewerkers.
Bekeken: 2298x