In september worden drie culturele zaterdagen rond de veerpont tussen het Schermereiland en de Alkmaarse binnenstad gehouden onder de noemer 'De Verbinding'. Op 8 september wordt er geschilderd aan de beide oevers van het Noordhollands kanaal, 15 september staat fotografie centraal en 22 september staat in het teken van poëzie.

Tijdens 'De Verbinding' geven kunstenaars workshops en ze maken kunst, samen met bewoners van het Schermereiland. Ook de kinderen van de basisschool  De Zes Wielen creëren met kunstdocenten de mooiste kunst. Wethouders zullen hun kunst, die zowel op het pontje als op het eiland tentoongesteld zal worden, officieel onthullen. Maar ook voor alle overige jeugd is er van alles te doen. Zo is er een theatervoorstelling en verzorgt Straatgeluid een workshop drone vliegen voor kinderen.

Verder zijn er tijdens de culturele zaterdagen museumstraten op het eiland. Bewoners hangen of zetten hun mooiste of meest geliefde kunstwerk voor het raam. Zaterdag de 22e is er ook een gedichtenroute, langs de eilandswal hangen levensgrote banieren met daarop gedichten over het eiland en het pontje, speciaal geschreven door bekende dichters.

De activiteiten worden omringd door muziek, uitgevoerd door professionals en amateurs: van rap en volkszang tot en met klassiek. Zaterdag is er een feestelijke afsluiting in Buurthuis De Wachter, met muziek en tentoonstellingen.

Dan is er ook nog de fotowedstrijd 'De Wijk te Kijk'. Iedereen kan tot 1 september verrassende of bijzondere foto’s van het Schermereiland insturen, om zo met elkaar een en vormen unieke kijk op de wijk te geven.

Iedereen is welkom. Het meedoen, kijken, luisteren en genieten is niet alleen voor de bewoners van het Schermereiland. Inschrijving voor de twee workshops en het schilderen aan de waterkant is nodig. Meer informatie over de activiteiten is te vinden op deverbindingalkmaar.nl, Facebook en Instagram. (foto: Facebook De Verbinding / maker Chris Duinmeijer)
Pin It
Bekeken: 2757x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/