Het Nederlands Openbaar Ministerie staakt het strafrechtelijk onderzoek naar Julio Poch. Dit meldt het NRC. Voorts zal minister van justitie Grapperhaus in september uitsluitsel geven over een schadevergoeding. Intussen bereidt het Argentijnse OM een zaak voor tegen de piloten Tim Weert, Jeroen Engelkes en Edwin Reijnoudt Brouwer. Zij worden verdacht van het afleggen van valse verklaringen tegen hun collega-piloot uit Zuidschermer.

Het OM volgt met de stopzetting het besluit van de driekoppige rechtbank in Buenos Aires, om de voormalige Transavia-piloot uit Zuidschermer na een voorarrest van acht jaar unaniem vrij te spreken. Poch werd verdacht van het vanuit een vliegtuig in zee gooien van politieke tegenstanders van het Argentijnse regime dat van 1976 tot 1983 heerste.

Officier van justitie Ward Ferdinandusse, degene die tien jaar geleden de strafzaak tegen Poch startte, stelde hem in mei per brief op de hoogte van einde van de strafrechtelijke vervolging. Een woordvoerder van het landelijk parket bevestigde de stopzetting voor het NRC.

Poch overwoog in december een schadeclaim van de Nederlandse justitie te gaan eisen, omdat deze de zaak rond zijn vermeende 'dodenvluchten' tien jaar geleden aan de Argentijnse evenknie overdroeg. Toen had minister van justitie Grapperhaus nog alle verantwoordelijkheid afgewezen. Geert-Jan Knoops, de advocaat van Poch, stelt dat nieuwe ontwikkelingen een bijzonder licht op de zaak werpen en de piloot zelf spreekt van een zeer bijzondere ontwikkeling. De minister zou kunnen wachten tot het complete proces is afgerond, wat nog jaren zou kunnen duren aangezien het Argentijnse OM in hoger beroep ging.

Julio Poch zal volgens Knoops het hoger beroep in Argentinië niet bij hoeven te wonen. Er wordt dan vooral gekeken naar de al dan niet juiste naleving wetten en procedures. Ondertussen is het Argentijnse OM ook bezig met

De Argentijnse advocaat van Poch, Gerardo Ibañez, liet weten dat het Argentijnse OM eveneens voorbereidingen treft voor een strafzaak wegens meineed tegen de piloten Tim Weert, Jeroen Engelkes en Edwin Reijnoudt Brouwer. De drie rechters die Poch vrijspraken vermoeden dat zij een valse verklaringen aflegden jegens de ex-piloot uit Zuidschermer. Die verklaringen brachten de bal aan het rollen.
Pin It
Bekeken: 3687x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/