Alkmaar Centraal


Het leek er even op dat coach Yvonne Zut haar G-handbalsters niet zou kunnen zien spelen tijdens de Special Olympics World Games 2019. Maar daar kwam donderdag verandering in. Leden van SV Koedijk regelden dat ze alsnog mee op reis kan. Dit meldt mediapartner NH Nieuws.

De bescheiden Yvonne Zut is een van de supervrijwilligers van Koedijk. Ze verdiende in maart dit jaar nog een oranjelintje omdat ze al jarenlang actief in haar dorp, onder meer voor de jaarlijkse Gondelvaart en voor haar G-handbalsters van SV Koedijk. Voor de Giganten is ze zelfs al 40 jaar actief.

Vijf van Yvonne's speelsters zijn geselecteerd om namens Nederland mee te doen aan World Special Olympics 2019 in Abu Dhabi, waar 7.000 sporters uit 170 landen aan deel zullen nemen. Maar Yvonne werd niet als bondscoach uitgekozen. Om de prijzige reis misschien toch mogelijk te maken, stuurden leden en coaches van SV Koedijk een verzoek naar het VriendenFonds.

En met succes. Toen Yvonne donderdag een busje vol ouderen naar het openingsfeest van de Gondelvaart Koedijk bracht, werd ze verrast met een flinke cheque die haar in maart naar Abu Dhabi gaat brengen om haar Giganten te steunen. (foto: Rob Glas)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl