Bello pendelde van 1920 tot 1955 strandgangers heen en weer tussen Alkmaar naar Bergen aan Zee. Twee rijtuigen van de stoomtram worden op dit moment gerestaureerd in het stoomtrammuseum in Hoorn en sinds kort zijn de werkzaamheden te bezichtigen.

'De Tram voor Bello' is een grootschalig project waarbij rijtuigen NS BC 423 en NS BC 425 worden gerestaureerd. Hiervoor is op de werkplaats het Bello Atelier ingericht en er is een vernieuwde presentatie langs een veilige route door de monumentale werkplaats van het bijna 90 jaar oude museum.

Buiten wordt nu het onderstel van het eerste rijtuig gerestaureerd en binnen kun je via een computerscherm je eigen Bello-rijtuig bouwen. Natuurlijk zijn verder Neerlands oudste stoomlocomotieven en hun rijtuigen te bekijken, die met elkaar de trams voor de route Hoorn - Medemblik vormen.

De werkzaamheden worden mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij. Meer informatie, ook over donaties, is te vinden stoomtram.nl. (foto: stoomtram.nl)
Pin It
Bekeken: 3174x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/