Aansluitend op de al lopende foto-expositie 'De Kerk van Morgen' in de Grote Kerk van Alkmaar, verzorgt het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar vrijdag 24 augustus zes lezingen over herbestemming van monumentale kerken.

De Grote Kerk is niet de enige in Nederland die zijn kerkelijke functie heeft verloren. Een fototentoonstelling laat tien voorbeelden zien van multifunctioneel gebruik, van hotel tot bibliotheek. Bij het aanpassen van kerken wordt niet alleen een beroep gedaan op de creativiteit van de architecten, maar ook op hun kunde om de monumentale waarde en culturele betekenis van de kerkgebouwen te laten bestaan. Een uitdaging, waar de architecten tijdens de presentaties meer over vertellen.

De inloop begint om 13:30 uur, de presentaties duren van 14:00 tot 16:30 uur. De tentoonstelling en de presentaties zijn allen vrij toegankelijk. In de kerkwinkel is een fraaie brochure te koop over 'De Kerk van Morgen'.

Kijk op de website van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar voor het volledige programma van deze middag.

 
Pin It
Bekeken: 3500x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/