Judo Bond Nederland heeft de Alkmaarse judoka Yannick van der Kolk geselecteerd voor zowel de Europese Kampioenschappen in Sofia (Bulgarije) als de Wereldkampioenschappen op de Bahama's.

Vrijdag 14 september heeft Yannick de wedstrijddag van het EK in zijn gewichtsklasse -73kg. Een maand later, op 18 oktober, strijd Yannick op de Bahama's om de wereldtitel. Ook doet hij mee met de Nederlandse ploeg aan het EK Landenteams, dat op 16 december plaatsvindt. Voorafgaand aan deze kampioenschappen neemt Yannick nog deel aan de Europese Judo Open Senioren in Minsk.

Doordeweeks woont en traint Yannick op nationaal sportcentrum Papendal in Arnhem, maar als het even kan is hij in de weekenden in Alkmaar en pikt hij een training mee van vader en Tom van der Kolk. De eigenaar van Sportinstituut Tom van der Kolk ondersteunt zoon Yannick volledig bij het behalen van zijn sportdoelen en de keuzes die hij hiervoor maakt.

Vorig jaar heeft Yannick bewust gekozen om van gewichtsklasse -66kg over te stappen naar -73kg en dat heeft hem geen windeieren gelegd. In deze klasse maakt hij op internationaal niveau grote stappen. Tijdens vier van de vijf European Cups in het afgelopen seizoen behaalde een plek in de top vijf. Hiermee verwierf hij de tickets naar de toernooien op Europees en wereldniveau.
Bekeken: 2588x