Woensdagochtend kreeg wethouder Paul Verbruggen tien vakantie-vouchers overhandigd uit handen van EuroParcs-directeur Wim Vos. EuroParcs besloot in alle twaalf gemeenten waar het een resort heeft tien gratis vakanties weg te geven aan gezinnen die deze zomer om financiële redenen niet op vakantie kunnen.

De donatie is een spontane reactie op een artikel uit de Telegraaf, waarin stond dat minder Nederlanders dit jaar op vakantie kunnen. Niet op vakantie gaan heeft invloed, ook op kinderen. Directeur Wim Vos: “Iedereen kent de mooie vakantiekiekjes van lachende kinderen, maar minder bekend zijn de gevolgen als ze niet weg kunnen. Dat ze na de grote vakantie op school komen en zwijgen als gevraagd wordt waar ze naar toe zijn geweest of uit armoede maar een leugen verzinnen om er vanaf te zijn.”

Haltewerk heeft uit haar bestand tien Alkmaarse gezinnen geloot die de voucher inmiddels hebben ontvangen. Met de voucher kan een gezin met maximaal zes personen een week verblijven op één van de resorts van EuroParcs.

Wethouder Verbruggen vindt het een mooi voorbeeld van verantwoord ondernemen. "Daar werken we graag aan mee en we hopen dat de gezinnen genieten van hun vakantie."
Bekeken: 2950x