In onze provincie betalen we volgend jaar meer waterschapsbelasting. Dit zegt woordvoerder van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Marko Cortel tegen NH Nieuws. De oorzaak is níét de droogte van de afgelopen periode, maar van de klimaatverandering op de lange termijn. "De hoogte van de stijging weten we pas in oktober", aldus Cortel.

Deze uitspraak is een reactie op een artikel van NRC, waarin voorzitter van de Unie van de Waterschappen Hans Oosters zegt dat hij verwacht dat de waterschapsbelasting in heel Nederland stijgt. Vervolgens wordt geïnsinueerd dat dit een gevolg is van de Nederlandse droogte van de afgelopen maanden, maar daar is Cortel het niet mee eens. "Waterschappen zijn er juist om dit soort korte crises vooraf in hun begroting op te nemen. Dit geldt dus voor de droogte, maar bijvoorbeeld ook voor die hele natte septembermaand vorig jaar."

Cortel durft wél te zeggen dat hij verwacht dat de begroting duurder uitvalt. "De klimaatverandering ontwikkelt zich gewoon sneller dan ingeschat." Maar is de droogte van afgelopen tijd niet een gevolg van die klimaatverandering? "Ja, maar het gaat erom hoe we in de toekomst met een structurele manier mee omgaan. Of dat we bijvoorbeeld grote investeringen moeten doen zoals ondergrondse waterreservoirs."

In het artikel van NRC wordt gespeculeerd over belastingstijging van 2,5 tot 3 procent, maar over exacte getallen wil Cortel nog niets zeggen. "Het bestuur moet nog overleggen. Maar een ding is zeker: we moeten ons wapenen zodat alle mensen op het juiste moment droge voeten óf natte voeten krijgen."
Pin It
Bekeken: 3094x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/