Alkmaar Centraal


Wat de gemeente Alkmaar betreft kan op zondag 26 augustus de Platte Stenenbrug weer ‘doordraaien’ en heeft het jaarlijks terugkerende dj-feest inmiddels een vergunning verleend.

De vereniging Zondagsrust vindt echter dat het feest niet door mag gaan, omdat het niet alleen de zondagsrust zou verstoren, maar ook omdat het volgens de vereniging in strijd is met de Zondagswet. De gemeente erkende onlangs nog met terugwerkende kracht dat de Zondagswet vorig jaar onvoldoende is meegewogen toen voor hetzelfde dansfeest een vergunning werd verleend en vind het teleurstellend dat de gemeente dit jaar toch weer een vergunning verleend heeft aan de 'Brug Draait Door'-feest.

Volgens de in 1953 nog herziene Zondagswet mag de zondagsrust niet verstoord worden als er beroepsmatig ‘herrie’ wordt gemaakt. Muzikale hobbyisten, zoals bijvoorbeeld een trompetterkorps, zouden wel ontheffing mogen krijgen. Maar bij de ‘Brug Draait Door’ is er sprake van dj’s die beroepsmatig bezig zijn.

Gemeente Alkmaar houdt bij het verlenen van dit soort vergunning ook rekening met de kerkdiensten die in de nabijgelegen Kapelkerk worden gehouden. De vereniging vindt dat de kerk de hele zondag gebruikt moet kunnen worden door kerkgangers en wil dat de rechter hier ook over oordeelt.

De vereniging hoopt dat de rechter voor 26 augustus uitspraak kan doen en de vergunning intrekt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl