Dinsdagavond 4 september start zwembad Hoornse Vaart met wekelijkse lessen zwangerschapszwemmen. Tijdens deze lessen wordt er gewerkt aan de conditie en worden ontspanningsoefeningen gedaan.

Vanaf een maand of 4 in de zwangerschap begint het lichaam te veranderen. In het water kunnen vrijwel alle bewegingen probleemloos gemaakt worden, ook al wordt bewegen op de kant wat zwaarder. De opwaartse kracht van het water heeft een ontspannende werking op het lichaam.

Onder begeleiding van een instructeur wordt gewerkt aan de conditie en worden ontspanningsoefeningen gedaan. Zwemmen heeft een gunstige invloed op de bloedcirculatie en de ademhaling. Deelnemen kan vanaf de eerste weken van de zwangerschap tot aan de dag van de bevalling.

De lessen vinden plaats op dinsdagavond van 19.00 uur tot 19.45 uur. Een proefles is gratis. Goed om te weten: de lessen die niet gebruikt worden kunnen later ingezet worden bij het ouder- en babyzwemmen in hetzelfde bad. Meer informatie over zwangerschapszwemmen is te vinden op de website.