De trailerhelling aan de Bergerringvaart ter hoogte van het parkeerterrein aan de Havinghastraat is sinds vandaag weer open voor gebruik. Iedere botenbezitter kan hier zijn boot te water laten.

De trailerhelling is vorig jaar aangelegd en geopend. Na de opening kwamen er vragen en suggesties of de helling aangepast kon worden zodat de trailer geheel het water in kan rijden. Deze aanpassingen zijn nu uitgevoerd door Stadswerk072.

Wethouder Marcel van Zon is blij met de nieuwe trailerhelling: ’Deze aanpassing zorgt ervoor dat nog meer recreatieliefhebbers kunnen genieten van wat Alkmaar te bieden heeft. Zeker met het mooie weer kun je hier je boot te water laten en zit je met enkele minuten in de binnenstad!’

De helling is gemakkelijk bereikbaar vanaf de Helderseweg en Ringweg. Parkeergelegenheid is in de omgeving voldoende beschikbaar. Boten tot 0,90 cm hoogte kunnen vanaf hier direct het kanaal op, boten tot 1,00 m hoogte kunnen via de steesloot naar de Singel.

De nieuwe trailerhelling is voor iedereen die in Alkmaar wil varen toegankelijk. Grotere boten, hoger dan 1 meter, kunnen nog gebruik maken van de regionale trailerhellingen aan het Alkmaardermeer of andere locaties buiten de stad.
Pin It
Bekeken: 7171x
https://ee.itk.ac.id/data/