Woensdagavond zijn twee mannen uit Alkmaar en Heerhugowaard op de N242 aangehouden na een achtervolging. Rond 20.00 uur probeerde de politie een auto aan de kant te zetten wegens opvallend verkeersgedrag. De bestuurder reageerde echter op het stopteken van de politie door er volgas er vandoor te gaan.

Na een achtervolging stopte de auto op een afgelegen plek waarna de agenten uit hun politieauto stapten. Als de bestuurder naar zijn rij- en kentekenbewijs wordt gevraagd trekt de bestuurder toch weer op, rijdt om de politieauto heen en gaat er opnieuw met hoge snelheid vandoor.

Wanneer er een tweede politieauto aan komt rijden, ontwijkt de bestuurder deze, belandt in de groenstrook en rijdt via het fietspad verder. Maar een stukje verderop kan hij geen kant meer op. De man wordt uit zijn auto gehaald en aangehouden.

De passagier duikt daarop achter het stuur en wil weg rijden maar kan ook worden aangehouden. Beide verdachten, een 31-jarige man uit Heerhugowaard en een 22-jarige man uit Alkmaar zijn overgebracht naar het bureau.
Pin It
Bekeken: 2760x
https://ee.itk.ac.id/data/