HBB groep en De Geus Bouw hebben de grond van het voormalige PEN-dorp aan de Voltastraat in Alkmaar gekocht voor een nieuwe wijk. Dit meldt het NHD. Het plan is om rond 450 duurzame woningen te bouwen. De precieze invulling wordt met de gemeente uitgewerkt.

Het zeven hectare grote PEN-dorp werd in 1982 gebouwd en heeft dus geen lang leven gehad. Het gebied kent veel groen en een vooruitstrevend ontworpen hoofdgebouw met kantoren, werkplaatsen, binnentuinen, waterpartijen, dakterrassen en een sporthal.

Het nieuwe idee bestaat uit laagbouw en hoogbouw met een brede variatie, waaronder 30 procent sociaal zoals de gemeente voorschrijft en wellicht luxe appartementen aan het Noordhollands Kanaal. HBB en De Geus zien, net als de gemeente, hoogbouw boven zeven lagen wel zitten. Maar daarbij blijft het parkachtige karakter van de wijk wel behouden. Gezien het duurzame karakter en de straatnaam, zal de wijk waarschijnlijk een naam gerelateerd aan energie krijgen.

Het bouwplan sluit aan bij de gemeentelijke visie voor een nieuw stadsdeel aan het kanaal met woningen en bedrijven. Of er behoefte zal zijn aan horeca in de buurt, zoals een broodjeszaak, moet nog worden onderzocht.

Het doel is om nog dit jaar te gaan bouwen en de verkoop in 2019 te starten. (foto: Bing Maps)
Pin It
Bekeken: 3839x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/