Woensdag stonden 39 inwoners van Markenbinnen tegenover het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) voor het hekje bij de bestuursrechter, zo meldt het NHD.

Zij maken bezwaar tegen de vergunningen die het HHNK wil afgeven aan twee boerenbedrijven die het waterpeil willen verlagen om het overtollige (hemel) water op hun percelen beter te laten afvloeien. Als dit gebeurt zullen houten funderingen van de woningen mogelijk boven water komen staan en gaan rotten. De inwoners spreken van een 'tikkende tijdbom'.

Bij de eerste zaak werd het bezwaar te laat ingediend, meende het HHNK, maar de inwoners stelden dat ze te laat op de hoogte waren gesteld van de plannen. De HHNK vond het niet nodig om de inwoners te informeren, ze zijn geen direct belanghebbenden, en ze hadden de publieke bekendmakingen in de gaten moeten houden. De bestuursrechter ging hierin mee.

Bij de tweede zaak is het bezwaar wel op tijd ingediend. De rechter gaat controleren of de bezwaarmakers direct belang hebben bij de bezwaren die ze hebben ingediend. De uitspraak volgt op 5 september.
Pin It
Bekeken: 2752x
https://ee.itk.ac.id/data/