Simon Schama houdt op 18 november de eerste Joost Zwagerman Lezing in Alkmaar. Voor de lezing, die steeds op de geboortedag van Joost Zwagerman (1963-2015) plaatsvindt, wordt een vooraanstaande schrijver, journalist of beeldend kunstenaar van internationale betekenis uitgenodigd.

Hiermee wil Alkmaar de overleden schrijver eren en zijn gedachtegoed op stimulerende wijze levend en actueel houden. Op dezelfde dag wordt de eerste Joost Zwagerman Essayprijs uitgereikt.

Simon Schama (1945) is professor in de geschiedenis en de kunstgeschiedenis, met een bijzondere focus op Britse, Franse, Amerikaanse en Nederlandse cultuur. Hij gaf les in Cambridge, Oxford en Harvard en doceert tegenwoordig aan Columbia University in New York.

Bij het Nederlandse publiek is Schama vooral bekend om zijn boeken 'Overvloed en onbehagen' en 'De geschiedenis van de Joden'. Dit tweede boek werd door Schama succesvol tot een PBS-documentaireseries gemaakt. Ook maakte hij de gelauwerde series A History of Britain en Simon Schama’s Power of Art. (foto: Joost Zwagerman- YouTube)
Pin It
Bekeken: 2478x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/