De gemeente Alkmaar vindt dat er geen fouten zijn gemaakt bij het bouwproject De Tweemaster in De Rijp. Dat verklaart woordvoerder Wouter Kraakman tegen mediapartner NH Nieuws.

Bewoners van de Boeijerstraat in De Rijp waren onaangenaam verrast toen ze hoorden dat er zou worden gebouwd op de plaats van de basisschool. Echter konden ze hun bezwaren niet meer uiten, omdat de bezwaartermijn was verlopen. De gemeente had de bouwplannen digitaal aangekondigd, niet in de huis-aan-huiskrant. "In het bestuursrecht en de gemeentewet staat duidelijk dat dat wél had gemoeten", had Stefan Bommer eerder al namens de bewoners laten weten.

Er is 'het nodige misgegaan', erkent de gemeente, maar die is tegelijkertijd 'niet van mening dat er fouten zijn gemaakt'. Kraakman: "De gemeente heeft de gangbare procedure gevolgd ook ten aanzien van de publicatie. Een aantal jaren geleden is besloten alleen digitaal te publiceren van de officiële mededelingen en niet meer in de Stadskrant". Hij voegt toe: "De bewoners hebben na de sluiting van de zienswijzetermijn nog bezwaren geuit tegen het plan."

De Rijpers zijn er niet op tegen dat er gebouwd gaat worden, maar ze hebben wel bezwaren tegen dit bouwplan. Bommer: "Er zijn nu al onvoldoende parkeerplekken, en straks wordt dat probleem alleen maar groter. Er verdwijnt ontzettend veel openbaar groen en speelgelegenheid. Verder is de nieuwbouw te kolossaal én kunnen we straks niet meer naar onze bootjes in de gracht omdat de grond die nu toegang geeft, ook verkocht is."

Projectontwikkelaar Bot Bouw had al aangegeven met omwonenden in overleg te willen gaan.
Pin It
Bekeken: 3570x
https://ee.itk.ac.id/data/