Op 22 juli start de nieuwe dienstregeling van Connexxion voor het openbaar vervoer. Met name in Broek op Langedijk en Sint Pancras zijn er belangrijke wijzigingen voor de buslijnen. Een aantal bushaltes worde opgeheven en  bij andere haltes stopt de bus juist vaker.

Lijn 9 rijdt straks onder een ander nummer: lijn 169. De route blijft wel hetzelfde en volgt een snelle route naar station Alkmaar. Het aantal bussen in de ochtend- en middagspits wordt na de zomervakantie verhoogd tot vier keer per uur. Ook begint de busdienst op werkdagen vroeger en wordt er ’s avonds langer doorgereden, met name op zondag.
Lijn 10 rijdt straks alleen nog op het traject van station Alkmaar via Oudorp naar Sint Pancras. Bij het Kerkplein keert de bus en rijdt weer terug naar Alkmaar. Er rijdt dus geen bus  meer tussen Sint Pancras, Broek op Langedijk en Heerhugowaard.
Ook worden er nieuwe schonere dieselbussen ingezet en vanaf december doen de elektrische bussen hun intrede. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Langedijk.
Bekeken: 3590x