Het tweede zomerconcert in de serie ‘Muziek in de Laurentius’ wordt gegeven door organist Bert den Hertog uit Den Haag. Maandag 30 juli speelt hij romantische Franse muziek op het drieklaviers Pelsorgel van de Sint Laurentiuskerk.

Den Hertog speelt ontroerende orgelmuziek die veel muziekliefhebbers aanspreekt, zoals de Suite Gothique van Léon Boëllman, ‘Prière à Notre Dame’ en de virtuoze Toccata. Daarna volgt de droomwereld van Claude Debussy in een interpretatie van Léon Roques. Den Hertog sluit af met Fantasie van César Franck en een opgewekte Finale van Charles-Marie Widor.

Bert den Hertog is organist van de Oude Kerk te Scheveningen en concertorganist van de Haagse Elandstraatkerk waar hij het unieke Franssen-orgel uit 1906 bespeelt. Op dit orgel voert hij elk jaar een aantal grote Franse orgelsymfonieën uit. Onlangs startte hij een opname van alle orgelwerken van J.S. Bach in chronologische volgorde, op moderne orgels.

Aanvang is om 20:00 uur. De toegang is 8 euro, inclusief een drankje na afloop. Kijk voor meer informatie op matthiaslaurentius.nl.
Pin It
Bekeken: 2391x
https://ee.itk.ac.id/data/