Stichting Hortus Alkmaar is met de naastgelegen Ondernemerstuin in onderhandeling over de aankoop van een stuk grond grond om zo het voortbestaan van de tuin veilig te stellen.

In totaal heeft de Hortus 18.000 m² in gebruik, waarvan 10.000 m² in het bezit is van de gemeente Alkmaar en 8.000 m² van de Ondernemerstuin. Die wil de grond verkopen, maar de stichting heeft niet voldoende geld om de marktwaarde van ruim 1,3 miljoen euro te betalen. Er wordt inmiddels wel over aanschaf van 3.000 m² gesproken.

Ook de Alkmaarse gemeenteraad is er inmiddels van doordrongen dat het voortbestaan van de Hortus in gevaar is. Vorige week is de motie Behoud de Hortus aangenomen.  Het aannemen van de motie betekent overigens niet dat de gemeente overgaat tot aanschaf van de grond.

Burgemeester Bruinooge gaf aan dat het behoud van de Hortus al op zijn agenda staat en hij de stichting al door middel van fondsenwerving en bemiddeling helpt met de financiële uitdaging.

Hortus Alkmaar behoort tot één van de mooiste botanische tuinen van Nederland. Aan de Berenkoog heeft de stichting Hortus Alkmaar de voormalige VSM-tuin overgenomen. Sinds het vertrek van VSM huurde de stichting een gedeelte van de grond voor een aantrekkelijk bedrag van de firma. Toen VSM de grond verkocht aan de nieuwe buurman verviel ook die deal.
Pin It
Bekeken: 2762x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/