De politie vraagt mensen geen sigarettenpeuken uit de auto te gooien. De bermen zijn ontzettend droog en de afgelopen dagen zijn meerdere bermbranden ontstaan, waaronder eentje langs de A9.

"Rijdt u een nieuwe auto zonder asbak, neem dan een bakje, leeg blikje of zo mee voor de peuken", raadt wijkagent Wijnen aan. Wie door de politie betrapt wordt op het weggooien van zijn of haar peuk, krijgt er een boete van 140 euro voor terug.

Natuurlijk hoeft de waarschuwing niet alleen voor automobilisten te gelden. Iedereen dient met deze droogte extra voorzichtig te zijn met vuur, met name in natuurgebieden. Er zijn al meerdere branden geweest in de duinen en maandag werd begin van de middag groot alarm geslagen in Heemskerk. Zo'n dertig brandweereenheden rukten uit. Een gebied van ongeveer 400 bij 400 meter staat in brand of smeult. De blushelikopter van Defensie erbij geroepen. (foto: Rijkswaterstaat)
Pin It
Bekeken: 4283x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/