De Bloemwijk in Alkmaar moet toch volledig tegen de vlakte. Eerder werd gehoopt dat bij de helft van de 164 woningen aan de Eikelenberstraat, Bruinvisstraat en de Dahliastraat renovatie volstond, maar dat bleek te duur te worden. Wooncorporatie Van Alckmaer voor Wonen concludeerde dat uit een onderzoek naar de wijk, aldus het NHD.

In februari werd geconcludeerd dat sloop van de woningen de enige oplossing is. De verouderde muren en funderingen zijn enkele redenen. Toch maakte een deel van de wijk bezwaar tegen het plan. De wooncorporatie liet daarop een onderzoek instellen naar alternatieve mogelijkheden, maar nieuwbouw bleek toch de enige oplossing te zijn.

De bewoners krijgen vanwege de verbouwingen meerdere compensaties van Alckmaer voor Wonen. Zo krijgen ze opvang en een flinke vergoeding voor de renovatie.

In 2019 wordt naar alle verwachting begonnen aan de sloop van de 164 woningen. Meer informatie over de gebeurtenissen rondom de Bloemwijk is te vinden op bloemwijkalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 3951x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/