Speaking Minds, het project waarin mbo'ers van het Alkmaarse Horizon College gemeenten adviseren over hun armoedebeleid, heeft de HC Onderwijsprijs 2018 gewonnen. De prijs met een budget van 2500 euro is door het ROC in het leven geroepen om het mbo-onderwijs te innoveren. Docente Karin Stuifbergen kreeg de prijs uitgereikt.

Leerlingen Pedagogisch Werk hebben de afgelopen maanden de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo geadviseerd over armoede onder jongeren en kinderen. Ze spraken onder meer met gemeentelijke beleidsmedewerkers, deden onderzoek, bezochten de voedselbank en gaven presentaties.

Het Speaking Minds-project is een samenwerking tussen Save the Children, Defence for Children, Stimulansz en het Horizon College om jongeren en gemeenten met elkaar in contact te brengen en de onderlinge afstand te verkleinen. Eén advies is om hiervoor social media en een speciale website in te zetten

"Het project stimuleert mbo-studenten tot actieve deelname aan het proces van politieke besluitvorming op lokaal niveau", aldus het juryrapport. Daarnaast verwerven de studenten volgens de jury burgerschapscompetenties waar ze de rest van hun leven baat bij hebben. "Doordat actief wordt meegedacht, neemt ook hun zelfvertrouwen én het vertrouwen in de overheid toe."

Speaking Minds kijkt vooruit: deelnemers kunnen achteraf ambassadeur worden en aanspreekpunt zijn voor medeleerlingen met vragen over armoedebeleid.

Docent Karin Stuifbergen is enorm blij met de prijs: "Het betekent dat jongeren de gelegenheid krijgen om mee te denken over een belangrijk onderwerp, armoede. Hoewel de economie floreert zijn er nog altijd kinderen en jongeren die in armoede opgroeien. Met dit project kunnen jongeren invloed uitoefenen en daar leren ze enorm veel van. Ik ben dan ook supertrots op onze studenten want de gemeenten hebben meerdere adviezen omarmd.’

De prijs van 2500 euro is voor verdere uitwerking van het project. Afhankelijk van de vraag van een gemeente, kunnen ook leerlingen vanuit andere opleidingen adviserend optreden. Bijvoorbeeld op het vlak van Sport & Bewegen. Ook andere gemeenten dan de BUCH-gemeenten zijn welkom. (foto: Rob Duin)
Pin It
Bekeken: 2780x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/