In de regio Noord-Holland Noord lopen vijftien mensen rond die gemerkt staan als 'potentiële terroristen'. Dat blijkt uit een interview dat het NHD had met manager Anton Wildoer van Veiligheidshuis Noord-Holland Noord.

Burgemeester Bruinooge is voorzitter van de Veiligheidsregio en vroeg recent aan de Alkmaarse gemeenteraad een extra bijdrage van 12.000 euro voor het Veiligheidshuis. Er zou "gerede aanleiding" zijn voor deze extra financiële bijdrage, maar Bruinooge kon daar verder niet over uitweiden. Deze 'potentiële terroristen' zijn mogelijk de aanleiding voor de aanvraag geweest.

Het gaat om mensen die in het verleden of het heden veel te maken hebben gehad met GGZ en "geestelijk niet in orde zijn", aldus het krantenartikel. Het Veiligheidshuis houdt zich overigens niet bezig met eventuele ideologische motieven, die taak ligt bij de AIVD.

Het Veiligheidshuis is een onderdeel van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en is gevestigd in Alkmaar. In het huis spreken verschillende autoriteiten over de veiligheid van de regio en denken verschillende partijen zoals de politie, GGZ en de gemeente mee over mogelijke dreigingen.
Pin It
Bekeken: 3556x
https://ee.itk.ac.id/data/