Bewoners van de Boeijerstraat in De Rijp doen een laatste poging om de bouw van nieuwe huizen in de straat tegen te houden. Recent bleken meerdere inwoners fel tegen het plan te zijn voor nieuwbouw op de plek van de voormalige basisschool de Tweemaster. Nu lijkt de Alkmaarse politiek het plan toch door te drukken.

De commissie Ruimte heeft bij de vergadering op 12 juni de bezwaren aangehoord, ondanks dat de datum voor het indienen van bezwaren allang was verstreken. De gemeente plaatste medio maart de definitieve plannen in de Staatscourant zonder de inwoners te informeren. Hierdoor waren zij niet op de hoogte, maar de gemeente gaf hen alsnog de kans om hun zegje te doen over de bouwplannen. Wethouder Christian Braak gaf aan bezig te gaan met dit dossier.

Op de plek van de gesloopte school wil de gemeente tien eengezinswoningen en vijf vrijstaande huizen bouwen. Een ander heikel punt voor de bewoners is het aantal parkeerplaatsen dat beschikbaar wordt gesteld voor de toekomstige buren. Elk huishouden krijgt omgerekend beschikking over 1,2 parkeerplaatsen.

De 25 ontevreden inwoners gaan tijdens de commissievergadering Ruimte van 3 juli een laatste beroep doen op onder andere de wethouder.
Pin It
Bekeken: 3443x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/