Eind 2011 trok VSM de handen af van de kruidentuin op de Beverkoog. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers kon de tuin destijds echter gered worden en blijft het een bijzonder stukje Alkmaarse 'natuur'.

Om meer zekerheid te krijgen naar de toekomst wil Hortus de grond die nu gehuurd moet worden graag aankopen. Wat voor bedrag daar voor nodig is, is nu nog niet duidelijk vanwege lopende gesprekken met de huidige eigenaar van de grond.

Via een fondsenwervingsactie wordt geprobeerd voldoende geld bij elkaar te krijgen, het bestuur is afgelopen donderdag begonnen met de actie. Tijdens de Wandel4Daagse vroegen leden van Hortus aan wandelaars om een donatie te doen of 'Vriend van Hortus Alkmaar' te worden.

Hortus Alkmaar is in 1981 aangelegd als productietuin voor de ontwikkeling van natuurlijke geneesmiddelen. Mensen die Hortus Alkmaar willen steunen kunnen dat doen op de website hortusalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 3342x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/