Alkmaar Centraal


Woensdagochtend gaf het nationale kanopoloteam een clinic aan leerlingen van het Stedelijk Daltoncollege Alkmaar. Tijdens de clinic bij kanovereniging Odysseus kwamen de sport en schoon water aan bod.

Het mannen- en vrouwenteam, en beide jongeren teams van de nationale ploeg gaan deze zomer naar het WK in Canada. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier sponsort de ploeg met als tegenprestatie het geven van clinics aan scholieren.

Hoogheemraadschap bestuurslid Ruud Maarschall is blij met de samenwerking. "Het nationale kanopoloteam is voor de sport afhankelijk van schoon en gezond water. Zij vertellen aan de leerlingen waarom schoon water zo belangrijk is."

De komende tijd geven leden van het kanopoloteam meerdere clinics aan bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs. "We hopen dat kinderen na de clinic een stukje waterbewuster zijn en dat ze zich beseffen dat schoon oppervlaktewater waarin we ook kanoën niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt", zo laat Maarschall weten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl