Afgelopen weekend is het wereldrecord kaasproeven verbeterd op het Waagplein in Alkmaar. Tijdens de viering van het 425-jarig bestaan van het Alkmaarse KaasdragersGilde werd een poging gedaan om het record van 561 proevers uit Metricup in Australië te overtreffen. Met 814 deelnemers is het record nu in handen van de Alkmaarders.

Om het record officieel te maken waren stewards aanwezig die toekeken of de proevers aan tafel bleven zitten en handtekeningen van de deelnemers verzamelden. Er werden zes verschillende soorten kaas van Beemster en Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel uitgedeeld. Toen alle kaas geproefd was en de handtekeningen verzameld waren, mocht Notaris Frank de Vries bekend maken dat het wereldrecord ruim was behaald.

Het record moet nog formeel goedgekeurd worden door de organisatie van het Guinness Book of World Records, maar dat lijkt slechts een formaliteit.

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte een reportage van de recordpoging, die in zijn volledigheid te zien is op onze Facebookpagina.
Pin It
Bekeken: 2721x
https://ee.itk.ac.id/data/