Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Zaterdagmiddag vond de uitvaart plaats van ambulancechauffeur Siebe Wittebrood. Sinds 2013 voerde hij een gevecht tegen een zeldzame vorm van kanker. Maandag verloor hij die uiteindelijk. Siebe werd 29 jaar. Het eerbetoon van zijn collega's was indrukwekkend en zorgde hier en daar voor kippenvel.

Vanuit Egmond aan den Hoef, waar Siebe voorheen woonde, werd hij per ambulance naar zijn uiteindelijke woonplaats Heerhugowaard gebracht, onder begeleiding van vele collega's. In colonne reden ze via Alkmaar om een tussenstop te maken op de Nollenweg. Hier werd een erehaag voor Siebe gevormd. De ambulance met daarin Siebe vervolgde daarna zijn weg naar Heerhugowaard, terwijl zijn collega's afsloegen richting de ambulancepost.

Over de strijd tegen kanker schreef hij openhartig in het boek 'Slanker door Kanker'. Naast dat hij met een vleugje humor het medische circus beschreef, deelde hij ook zijn diepste gevoelens. Het is een boek dat je aan het lachen maakt, en aan het huilen, zo zegt de uitgever. De opbrengst komt ten goede aan Tijn, de zoon van Siebe en zijn partner Els.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl