Ruim 600 huishoudens in Alkmaarse buitengebieden hebben nog steeds internet trager dan 30 mbps, of zelfs nog onder 10 mbps. Bij intensief gebruik levert dat problemen op. De nieuwe coalitie wil snel verbetering, maar Hans Verdwaald van Breedband Alkmaar Buiten (BAB) vreest volgens het NHD dat het nog wel een paar jaar gaat duren.

De agrarische sector is tegenwoordig vaak high-tech, dus naast normaal internetgebruik is in buitengebieden vaak ook internet nodig voor bijvoorbeeld bedrijfsnetwerken, melkrobots en kweekinstallaties.

Sinds 2015 liggen er plannen voor een glasvezelnet buiten de stad. Land- en tuinbouworganisatie LTO pleitte er eerder al voor. Omdat providers dunbevolkte gebieden onrendabel achtten, wilde gemeente Alkmaar drie ton investeren en samen met de Provincie garant staan voor 2,5 miljoen euro. Zo ver kwam het niet.

Eind 2016 lag er een motie bij Provinciale Staten voor snel internet in Noord-Hollandse buitengebieden. In 2017 volgde een intentieverklaring van BAB en gemeente Alkmaar. Maar de gemeente durfde de garantstelling, die volgens het NHD nu voor 3,5 miljoen geldt, niet aan vanwege financiële en juridische risico's en de Provincie wil voor alsnog niet bijspringen.

Verdwaald vindt problemen door traag internet in 2018 niet meer kunnen maar denkt dat, zelfs als Alkmaar dit jaar nog groen licht geeft, de eerste landelijke huishoudens op zijn vroegst pas eind 2020 snel internet hebben.
Pin It
Bekeken: 2479x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/