Alkmaar Centraal


Na weken in spanning te hebben gewacht krijgen eindexamenleerlingen vandaag eindelijk het verlossende woord. Wordt het vanavond feest en mag de tas aan de vlaggenstok , of is het niet gelukt en zal er weer in de boeken gedoken moeten worden voor een herexamen.

Vorig jaar slaagden in Alkmaar 93,4 procent van de leerlingen en in Langedijk maar liefst 94,4 procent. Zij bleven ver boven het landelijke gemiddelde van 91,7 procent per gemeente. Heerhugowaard bleef daar iets onder met 90,2 procent geslaagde eindexamenkandidaten.

De 19-jarige Obbe van der Linden van het Dalton College kreeg de schrik van zijn leven. De leerlingen zouden tussen 13.00 uur en 14.00 uur gebeld worden waarbij de mensen die gezakt waren als eerste zouden worden gebeld. Stipt om 13.00 uur ging de telefoon. Het bleek een laatste 'prank' van zijn mentor: "Ik bel jou even als eerste omdat je mij het hele jaar hebt geplaagd, maar je bent gewoon geslaagd hoor".

Obbe gaat het vanavond vieren met zijn vrienden in de binnenstad. Eerst wat eten en daarna gaan ze lekker bier drinken. "Een mooie start van een lange zomervakantie", aldus de opgeluchte Obbe. Vanavond zal het in ieder geval voor een groot deel van de eindexamenkandidaten feest zijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl