Zondag 24 juni kunnen forten-, fiets- en erfgoedliefhebbers meedoen aan een fietstocht langs drie forten. Tijdens de tocht worden de forten van Markenbinnen, Kraijenhoff en Spijkerboor bezocht.

Het initiatief voor de fietstocht komt van Agnes de Boer uit Grootschermer, schrijfster van het boek 'Kraijenhoff keert terug'. In het boek vertellen fortwachters, ex-gevangenen, gidsen, bewakers en ondernemers over hun leven of werk op de forten in het noorden van de Stelling van Amsterdam. De fietstocht van 30 kilometer gaat onder andere langs het Kraijenhoff, waar De Boer over schrijft.

Deelnemers kunnen kiezen bij welk fort ze om 10:30 uur starten en hebben telkens drie kwartier de tijd om activiteiten te beleven bij of in de drie forten. De tocht duurt tot 15:00 uur. De kosten bedragen 5 euro voor volwassenen en 3,50 voor kinderen. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en meer informatie staat op stellingverhalen.nl.