Alkmaar Centraal


Stichting Animo heeft is naar de rechter gestapt om groen rond de Schutterswei in de Alkmaarderhout te behouden. Na overleg met een jurist denkt de stichting een ingang te hebben gevonden om de geplande extra parkeerplaatsen bij het toekomstige hotel in de oude gevangenis te weren.

Op zich vindt de stichting de komst van een hotel niet zozeer het probleem, maar wél de 82 extra parkeerplaatsen die erbij moeten komen. De plek waar ze gepland staan zou volgens een eerder bestemmingsplan gereserveerd zijn voor groen. Dat het groen een aantal jaren geleden 'stiekem' geschrapt is uit het bestemmingsplan, zodat er gebouwd kan worden, kan volgens Animo niet.

Gemeente Alkmaar is enthousiast over de komst van het hotel in de Schutterswei en heeft onlangs in mei de vergunning hiervoor afgegeven. Omwonenden zijn minder enthousiast. Ze vrezen dat met de komst van het hotel de parkeerdruk nog hoger wordt, er teveel groen opgeofferd wordt en dat meer verkeersbewegingen hun nachtrust zal verstoren. Deze bezwaren werden door het college van tafel geveegd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl