Omdat de vorming van een Alkmaarse coalitie even duurde, liet ook de aanwijzing en installatie van wethouders op zich wachten, maar nu zijn ze er dan toch. Donderdagavond zijn de vijf, één van elke coalitiepartij, geïnstalleerd.

Pieter Dijkman (VVD) en Elly Konijn (D66) en natuurlijk burgemeester Bruinooge zaten al in het Alkmaarse college. Zij worden nu vergezeld door Christian Braak (GroenLinks) en Paul Verbruggen (PvdA) en nieuwkomer in de raadzaal Marcel van Zon (CDA). Bij de taakverdeling kreeg Bruinooge het 'veiligheidsbeleid' opvallend genoeg terug, meldt mediapartner NH Nieuws. Die portefeuille was de afgelopen jaren door Victor Kloos (OPA) ingevorderd.

Het coalitie-akkoord bestaat uit twaalf pagina's met in hoofdlijnen de koers voor de komende vier bestuursjaren. Er is bewust ruimte gelaten voor inbreng van oppositiepartijen, inwoners, bedrijven en instellingen. De coalitie heeft een ruime meerderheid in de gemeenteraad met 24 van de 39 zetels.

Spraakmakende onderdelen zijn het behoud van de vrije sluitingstijden voor de horeca en het doorontwikkelen van de vernieuwbouwplannen voor het ziekenhuis. In 2019 wordt de hondenbelasting afgeschaft.
Pin It
Bekeken: 4411x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/