Dinsdagavond organiseerde de Alkmaarse erfgoedstichting Adapt! samen met Landschap Noord-Holland een erfgoedavond in cultureel centrum De Groene Zwaan in De Rijp. Het evenement ''Zo doen wij dat hier'', was georganiseerd om stil te staan bij de ontwikkeling van erfgoed in de voormalige gemeenten Schermer en Graft-De Rijp en in de Beemster.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de inwoners van De Rijp verbaal met elkaar  streden met als inzet de oude cultuur in het dorp. Voorstanders van vernieuwing wilden het liefst zoveel mogelijk in het oude dorp slopen, maar daar waren nieuwkomers die juist voor het landelijke karakter naar De Rijp waren gekomen het absoluut niet mee eens. Er kwamen uiteindelijk wel vernieuwingen, maar veel gebouwen werden toch niet gesloopt. Toch was de cultuur van het dorp voorgoed veranderd.

Ondanks dat het destijds juist de nieuwkomers waren die voor het behoud van het dorpskarakter pleitten is er nog steeds zorg over de toekomst van de zo karakteristieke stolpboerderijen die worden gekocht door 'nieuwkomers'. Die zorg kon tijdens de avond worden weggenomen. Een verlaten stolpboerderij kost veel geld, wanneer iemand het opkoopt word er veel geld in gestoken en zal er goed worden gezorgd voor het erfgoed.
Pin It
Bekeken: 2235x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/